Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αυτός που πίνει ..




..απ την πηγή του απλού






ταξιδεύει τη στιγμή 







με δίψα ασίγαστη
ξέροντας καλά
πως ο ξένος
ο άλλος του εαυτός
ξαποσταίνει για λίγο
στον ίσκιο της παρέας
που ψυχή
 μοιράζεται.



4 σχόλια:

stelios είπε...

Πριν από την μάχη στην Ίσσο οι πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου έκαναν γιορτή, όπως πριν από κάθε μεγάλη μάχη (Θερμοπύλες κλπ) .. Αναφέρεται λοιπόν ότι οι Έλληνες δεν φοβήθηκαν όταν είδαν ένα από τα πιο πολυάριθμα στρατεύματα στην παγκόσμια ιστορία, ρίχτηκαν στην μάχη, επειδή ήταν μεθυσμένοι από το βραδινό γλέντι..!
Χιλιάδες χρόνια σ΄αυτόν τον τόπο υμνούμε τον Απόλλωνα του Φωτός και τον Διόνυσο της χαράς. Τις δύο ανθρώπινες φύσεις που συμμετέχουν σε ένα σώμα κι όταν συν – βιώνουν η ευδαιμονία κατακλύζει την Ψυχή,που οδηγεί σε έκσταση κι όχι σε παραλήρημα μέθης.
Ιεροτελεστία είναι το γλέντι, χαράς και λύπης. Η στιγμή που σμίγουν οι καρδιές μέσα από μια λέξη, ένα τραγούδι. Το γλέντι ΕΝώνει δεν απομονώνει.. μουσική, χορός, φαγητό, ποτό, συμμετέχουν στην ιεροτελεστία…
Σαυτόν τον τόπο γιορτάζουμε κάθε στιγμή.. ζωή και θάνατο. Όχι για να ξεφύγουμε από ότι ζούμε, όπως συμβαίνει στον βάρβαρο τεχνονοητικό πολιτισμό μας, αλλά για να ενώσουμε τις δυνάμεις καρδιάς και να ζήσουμε την υπέρβαση.. Να ξεπεράσουμε τα όρια το νου και να ζήσουμε για λίγο στην άλλη Χώρα. Απαλλαγμένοι από τα ..βουνά που μας φορτώνει το μυαλό.
Γιαυτό ενθουσιάζομαι και τιμώ το Κρητικό γλέντι των δύο ή μιας παρέας. Είναι ένας από τους τόπους που συνεχίζει την ιεροτελεστία χιλιάδων ετών.
Στην υγειά σου λοιπόν, "ευοί – ευάν" (βαρβαριστί εβίβα)..

AERIKO είπε...

Εις Υγείαν Στέλιο..

Πολυτιμότερη η ψυχοπνευματική..τα άλλα όλα ασήμαντα τα θεωρώ.

Όμορφο βραδακι εύχομαι.:))

Νimertis είπε...

πολύ όμορφη και δυνατή ανάρτηση... έχεις την αγάπη μου φίλη μου...

AERIKO είπε...

Όμορφο απογευματάκι Αντώνη μου..και τη δική μου αγάπη και φιλία σταθερότατα. :))