Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Φαίδωνας Θεοφίλου ~ Για μια Αλήθεια...απλή.-


Πόσους δρόμους 
πρέπει να διασχίσεις







για μιαν απλή αλήθεια;








Απλότητα Ήθος  Ισσορροπημένος Λόγος
και ευαίσθητη Ανθρωπιά..
Παράθυρο στο Φως της Ζωης
και της αλήθειας της.


Με τον αγαπημένο  ποιητή
και Άνθρωπο
Φαίδωνα Θεοφίλου
απλά συνεχίζεται το αφιέρωμα
στους φίλους  της Καρδιάς.


✿⊱╮




14 σχόλια:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Μαρία σ' ευχαριστώ από καρδιάς για το σπουδαίο δώρο και τη ψυχική σου γενναιοδωρία. Ήταν ό,τι πιο όμορφο μέσα στις οάσεις και στις ερήμους του διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΛΛΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΣΑΙ ΜΕ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΜΑΙΛ.ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙΣ.ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΣΤΩ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΕΣΩΣ.ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ.

AERIKO είπε...

Δικο μου το ευχαριστω αγαπημενε Φαιδωνα..Μεσα στις ερημους της σημερινης πραγματικοτητας αλλα και μεσα στην τρελλα του νετ εισαι παραθυρο αληθειας....μιας αληθειας που μας δινει δυναμη να μην χασουμε την ψυχουλα μας...και την αξιοπρεπεια μας..αν την χασουμε αυτην ματαιο το περασμα μας απ αυτη τη ζωη.

Όμορφο απογευματακι ευχομαι ολοψυχα.!! :))

stelios είπε...

Απευθύνθηκες στον καθένα από "εμας τους όμοιους" Ανώνυμε.. Επέτρεψε μου μια απάντηση.
Μια παρατήρηση. Ένας Υβριστής Ανώνυμος έχει θράσος αλλά όχι θάρρος..
Σαν "νεότερος όμοιος" είμαι περηφανος που δεν έχω "κοινή λογική".
Μ αρέσουν τα "ασυνάρτητα λόγια" επειδή δεν βγαίνουν από τον Νου αλλά από την καρδιά.
Όποιος δεν τα αναγνωρίζει ας κοιτάξει μέσα του. Υπάρχει κάτι σημαντικό που το ξεχνάει..
Ίσως είναι βίτσιο, αλλά πραγματικά ευχαριστιέμαι κάθε νέα δημιουργία της Μαρρίας. Με ξεκουράζει, με ταξιδεύει, το απολαμβάνω! (Λες να χρειάζομαι γιατρο?)
Σαυτόν τον κόσμο της συνύπαρξης των αντιθέτων, μαρέσουν τα λάθη και οι αδυναμίες οσο μεγάλες κι αν είναι, γιατί δέντρο που έχει γιγαντώσει την ανάπτυξή του, το φύλλωμά του, έχει γιγαντώσει και τις ρίζες του.
Ο ρόλος του κριτή - εισαγγελέα δείχνει κάποιον που δεν αντέχει. Δεν αντέχει να κοιτάξει το δυνατό του ρίζωμα. Την σκιά του.
Δεν έχω μάθει να λυπάμαι. Μόνον να σέβομαι.
Εύχομαι τα λόγια κι ο τρόπος σου κάποια στιγμή να αξίζουν σεβασμό...

AERIKO είπε...

Ασυναρτητη και ανωφελη ειναι η ανωνυμη επιθεση σου..οι Ανθρωποι εχουν προσωπο..δεν ειναι ανωνυμοι..ουτε και φθονουν οποιον περιεχει φως αγαπης και ζωης και εν τελει να λυπασαι τον εαυτο σου..

Τι εγινε τωρα....καλυτερα να επαναλαμβανομαι επι της ουσιας παρα να καθομαι μερα νυχτα στο πσ και να ξεγελω πικραμενες ψυχες που πιστευουν πως απο την εικονα θα αγαπηθουν για την ψυχη τους.

Να τανε η ζηλεια ψωρα θα ξυνοταν ολη η χωρα...

Χαμογελώ...και η εγγραφη αποσυρθηκε οχι απο φοβο αλλα απο κατανοηση..δεν δικαζω κανεναν απλα κρινω πως δεν μπορω να συναναστρεφομαι με επηρμενους ανοητους και ανοητες που εχουν αναγαγει τον κατω οροφο σε rouf garden...καλη συνεχεια με τα δαιμονια σας..και καλη δυναμη με τη δικη σας αληθεια..



Οι Ανθρωποι που συναναστρεφομαι ποιουν Ηθος συν ταξιδευουν στα ομορφα εχουν μια υγιη πραγματικοτητα διαθετουν δημιουργικη φαντασια και αξιοσυνη πνευματος και οχι αρρωστημενες φαντασιωσεις..

Δεν σβηνω το σχολιο σου..διοτι η επιθεση σου με μορφη σχολιου τα λεει ολα.

Γεια σου τωρα..και ομορφη συνεχεια στο Καλοκαιρι σου....η αληθεια θελει κοτσια να την περιεχεις αλλα και να μαχεσαι γι αυτην..κι οσοι εχουν κοτσια και μαχονται δεν αμυνονται περι παρτης και δεν επιτιθενται..για να αυτο...επιβεβαιωθουν.

kaiti1964 είπε...

Μαρία μου η σημερινή σου ανάρτηση και το υπέροχο βίντεο στάθηκαν αφορμές να γνωρίσω τον Εξαιρετικό άνθρωπο Φαίδων Θεοφίλου...Ομολογώ ότι με συγκλόνισαν τα λόγια του και οι δυνατές αλήθειες που κρύβουν...

Σ ευχαριστώ από καρδιάς για αυτά τα όμορφα ταξίδια ψυχής που μας προσφέρεις....

Φιλιά πολλά και όλη την αγάπη μου !!!!:))))

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικός ο κ. Θεοφίλου...λόγια που αγγίζουν την ψυχή..

Θέλω μόνο να πω, ότι χαίρομαι πραγματικά κάθε φορά που διαβάζω τα επαναλαμβανόμενα ασυνάρτητα λόγια σου κ μάλιστα τα διαβάζω πολλές φορές για να τα καταλάβω, μια και δεν κατέχω την κοινή λογική...
Ας μην την κατέχω, δεν πειράζει, ας νιώθω με την καρδιά κι ας μην έχω λογική..

Σ ευχαριστώ Μαρία μου...

κ περιμένω με αγωνία την επόμενη ανάρτηση..

Την αγάπη μου σου στέλνω με πολλά φιλιά!!! :)))

AERIKO είπε...

Στελιο μου σε ευχαριστω θερμά...:))

Για να σεβεσαι τους αλλους πρεπει να εχεις αυτοσεβασμο...κανεις δεν ειναι κανενος..ειτε δεχεσαι τον αλλον οπως ειναι ειτε μενεις μακρυα..οταν θιγεσαι πρεπει να μιλας στα ισα και οχι πισωπλατα ....καποιοι δεν το αντεχουν...το αυθεντικο.

Δεν εχω χρονο ουτε διαθεση να σπαταλησω με ακατανοητες συμπεριφορες και προθεσεις και ουτε ειμαι διατεθειμενη να αλλαξω μονοπατι..

Οτι ειναι διπλα ακριβως αυτο μετρα...
οτι προπορευεται η ακολουθει κατανοητο αλλα μη συμβατο με τους δικους μας κωδικες ζωης.

Ομορφο ξημερωμα να εχεις..:))

AERIKO είπε...

Καιτη μου ο Φαιδωνας ειναι ενας υπεροχος ανθρωπος...ποιημα ειναι η ζωη και εμεις οι λεξεις του..δε θα κουραστω ποτε να το λεω.

Υπηρετει λεξεις και αξιες ξεχασμενες και αυτο τον κανει ξεχωριστο..

Το ιστολογιο του για οποιον νοιωθει ειναι η χωρα του παντα των λιγων..οσοι απομειναμε ευτυχια ειναι να συναντιομαστε...στην υπεραξια του ομορφομοιρασμενου τωρα.Για μενα ο μονος χρονος ως γνωστον ειναι αυτος.

Ομορφο ξημερωμα ευχομαι απο καρδιας...:)) Σε Φιλω.

AERIKO είπε...

Τι να λεμε τωρα Λια μου...:))

Eιπαμε η ζωη ειναι θρανιο που συνεχεια μαθητευουμε..η επομενη εγγραφη θα εχει χρωμα αρωμα και φως απο τις στιγμες της αληθινης ζωης μου εδω..απ αυτες που ευχομαι και ελπιζω καποια στιγμη να μοιραστω με ολους εσας τους φιλους της Καρδιας οπως λεω με αγαπη καθαρη.

Με το συλλαβισμο της Καρδιας..και με πραξεις εντιμες περιεχεις αληθειες..τα αλλα ολα αυταπατες αλλα ετσι κι αλλοιως ανθρωπινα ολα..:))

Πολλα φιλια σου στελνω και ευχομαι ενα Σ/Κ ισαξιο των θελω σου και μονο. :))

Eυαγγελία είπε...

Μαρία,

Να που έφτασε και η στιγμή να σε αποκαλέσω με το Πανέμορφο Όνομά σου.

Πολύχρονη λοιπόν!! Ευχές για τη γιορτή σου, πάντα να γιορτάζεις στιγμές δημιουργίας, χαμόγελων από καρδιάς και ότι άλλο επιθυμείς.

Φιλιά δροσερά και χαμόγελο ψυχής!

AERIKO είπε...

Σε θερμοευχαριστώ αγαπημένη Αοράτη..:))

Άρωμα αλήθειας
Για σενα.. με πολλη αγάπη..!!

http://www.onair24.gr/news/category/1/content/33470

Χαμογελο ολοφωτο και φιλι δροσερο σου στελνω.!! :))

Eυαγγελία είπε...

Σαν πήρα τον Βασιλικό έκλεισα τα μάτια μου
κι η ευωδιά του μεσ' το Νου,
με ταξίδεψε στης Κρήτης μας τις εμορφάδες, και σε γωνιές της μαγικές....που μόνο αυτό το Θεριό τις έχει.

Σε Υπέρ-Ευχαριστώ για την όμορφη σκέψη σου.

Σου στέλνω φιλί με γεύση Βασιλικού...κι ένα χαμόγελο γλυκό .

AERIKO είπε...

Ότι συγκρατει η ψυχη αοράτη μου..καθαρά όμορφα και αυθεντικα..αυτο μετρα....Όμορφο Ξημερωμα ευχομαι με χαμογελο σταθερα ατίθασο.. Σε Φιλώ.:))