Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Tόσο Απλά...


H Aναδημιουργία μιας Ελλάδας



που δεν θα μας πληγώνει






προυποθέτει την ανασύνθεση του είναι μας.





Τόσο Απλά.




PS: Έκαστος 
κατά Συναισθηματικήν Νοημοσύνη 
έχει και πάντων και πασών



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μου ποιητή και αγαπημένο μου Αερικό,
δεν μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα ήσυχα και απλά..Και το χειρότερο;
Δεν κουβεντιάζουμε καν...Ούτε καταλαβαινόμαστε..Ο καθένας μιλάει τη δική του γλώσσα..Και κάθε αύριο και πιο περίπλοκους μάς βρίσκει..Και ποτέ δεν λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη σκάφη..
Αχ αγαπημένοι μου...έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...
Φωτεινή

kaiti1964 είπε...

Έτσι είναι το κακό που έχουμε μέσα μας δεν το βλέπουμε αλλά το προβάλλουμε στον άλλο και διαιωνίζεται και σε μας και στην κοινωνία...ανασύνθεση λοιπόν Μαρία μου όπως το λες... το μόνο καθήκον μας απέναντι στον εαυτό μας και στην πατρίδα μας !!

Καταπληκτική ανάρτηση !!!!!

Καλημέρα και πολλά φιλιά :))))))

AERIKO είπε...

Δεν υπάρχει αυριο για έναν Λαό που ξεπουλά ιερά και όσια στο παζάρι της πλάνης του.Δεν υπάρχει ουτε σήμερα για όποιον μετατρέπει σε κόσμο του το αμύνομαι περι πάρτης.

Σαν Ανθρώπινο είδος ακομη μπουσουλάμε..είθε να στηριχτούμε μέσα μας και να κανουμε το πρώτο βήμα στο δρόμο του εμείς.

Το να εκλέξεις ενα κόμμα που νομίζεις οτι σε αντιπροσωπεύει είναι εύκολο..σημερα δεν υπάρχει πιο σικέ διαδικασία..το να βάλεις όμως τελεία και παύλα στην αυταπάτη σου πως μεσα απο την πολιτική θα δεις φως και πολιτισμό ειναι η αρχή μιας επωδυνης διαδικασιας όπου απομυθοποιούνται τα πάντα.

Ναι Φωτεινη μου..έχουμε δρόμο ακόμα..αν γίνει όμως συνείδηση πως ο χρόνος δεν είναι του χεριού μας..αρχιζουμε πρωτα απο το μικρόκοσμο μας..μεσα μας ..διπλα μας και μετα γυρω μας και παντού.

Βαβελ καταντήσαμε γιατί προδώσαμε το απλό.Το μεγαλείο όμως του απλού της μικρής ζωής μας υπενθυμίζει πως πρέπει να αρχίσουμε να περπατάμε ....τα πολλά λόγια και το ξέρεις είναι φτωχεια..η γνωση και η πρόοδος δεν εχουν καμια σχεση με την επίγνωση.

Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης είχε επίγνωση Φωτεινή μου.Η Συναισθηματική του νοημοσύνη εξέπεμπε Φως.

Τρυφερή Καλημέρα σου αφηνω...:) Eυχή: η τρυφερότητα της Ανθρωπιάς ας γλυκαίνει σταθερά την πικρία μας.Διοτι αυτη τη στιγμή που σου γράφω δεν μπορώ να φανταστω ουτε εναν γνησιο Έλληνα που να μην πικραίνεται με το σημερινό Χάλι μας..μια πραγματικότητα που δυστυχώς στρώνει το Χαλί στον αφανισμό μας.Μονον Εμεις μπορούμε να το ανατρέψουμε και αυτό.Και φυσικά όχι μεσω μονον της Κάλπης.

AERIKO είπε...

Καλημέρα Καίτη μου.:)

H πιο μεγάλη ώρα είναι αυτη που κάνεις το πρώτο βήμα στο δρόμο το λιγότερο περπατημένο.Ξερεις τι θα περασεις και τι σε περιμενει..αλλα ξεκινάς διοτι δεν γινεται αλλοιώς..καποιοι απο εμάς δεν διαπραγματεύονται ουτε το είναι ούτε το Θελω τους.

Ενα Θέλω που περιέχει άξια τις πανανθρώπινες αξίες σβήνει μαζί με τον Άνθρωπο.

Ο Εμφύλιος παραμένει μια πληγή..που διαιωνίζεται δυστυχώς...και καποιοι ακομα και σημερα μιλουν για κάθαρση μεσα απο τη βία.

Η Κάθαρση όμως έρχεται μόνο μέσα απο το δάκρυ της ενσυναίσθησης ..που λεει πως ειμαστε ολοι Άνθρωποι.ΕΧΕΙ ο Πόνος και το δάκρυ χρώμα..;

Ανώνυμος είπε...

ναι έχεις απόλυτο δίκιο σε ό,τι λες...ναι ο ποιητής της Ρωμιοσύνης είχε επίγνωση...τα λόγια της απάντησής σου όντως γλυκαίνουν την πίκρα...μάς προτρέπεις να κοιτάμε μπροστά και ψηλά...μάς αποκαλύπτεις την αλήθεια πίσω απ'το φαίνεσθαι κι αυτό είναι απ'τις ελάχιστες τις ελαχιστότατες πράξεις που εκπέμπουν φως στον κόσμο του διαδυκτίου...Αερικό μου σ'ευχαριστώ!Να είσαι πάντα καλά!Και καλό βράδυ να έχεις!
Φωτεινή

AERIKO είπε...

Ο Κόσμος του διαδικτύου είναι ο έξω κόσμος Φωτεινή μου..:) Όλοι καλωδιωμένοι είμαστε πια..οπως μας ηθελαν..τα παντα ειναι θεμα Ψυχής...μας προτρέπω να κοιτάμε λίγο πιο προσεκτικά μέσα μας....ο κήπος θέλει φροντίδα συνεχή..για να ανθισει η αλήθεια.

Νικά μόνο αυτός που μάχεται..που αντιστέκεται στους μικρούς καθημερινούς θανάτους μεσα του. Ο μεγάλος αυτος που ολοι τοσο φοβουνται δεν ειναι και τοσο
άσπλαχνος όσο οι μικροί.

Σε Φιλώ.:)

Νimertis είπε...

στέκει κανείς
και αναστοχάζεται
και ύστερα αφού αφομοιώσει το βίωμα
αναχωρεί με μια γόνιμη σιωπή...

πάντα απ'τον χώρο σου...

με την αγάπη μου

AERIKO είπε...

Αγαπημένε μου Αντώνη..λίγο πριν φύγω για τη δουλειά..ενα έχω να σου πω..ΘΕΛΩ εναν Λαο που να λεει απ ακρη σ ακρη ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ διοτι μου χρωστατε και οχι το αντιστροφο.ΘΕΛΩ εναν Λαο που τη μερα των εκλογων να ρίχνει επι της πλειοψηφείας του την ψήφο του σε ενα νεοσύστατο κόμμα..χωρις την βια της οικογενειοκρατίας..και χωρις την απειλή των εμφυλιακών καταλοιπων..ΘΕΛΩ εναν ΓΟΝΙΟ που να διδάσκει πρωτος αυτος το παιδι του με το παραδειγμα του..ΘΕΛΩ μια μανα εξυπνη δημιουργικη χειραφετημενη ναι μεν αλλα ΜΑΝΑ και ΣΥΝΤΡΟΦΟ πανω απ ολα.ΘΕΛΩ εναν εκπαιδευτικο που να προσφερει τα μεγιστα χωρις να αξιωνει 2000 ευρω το μηνα ενω στην ουσια δουλευει 6 μηνες το χρονο..ΘΕΛΩ εναν ΙΕΡΕΑ που να επι κοινωνει αγαπη σιωπηλη προσφορα και να Ιερουργει χωρις να αμοιβεται με το μισθο ενος υπαλληλου αλλα και μετα εξτρα μπονους του..ουτε να φοβαται αυτος και το ποιμνιο τον εκαστοτε "ΔΕΣΠΟΤΑ" διοτι ο Θεος ειναι ενας..!! και σε εμας τους Χριστιανους εχει ονομα..!! ΘΕΛΩ εναν ΓΙΑΤΡΟ που να τιμά τον ΟΡΚΟ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ και να σεβεται την ανθρωπινη ζωη και το γηρας,και να προσφερει ανιδιοτελως..ΘΕΛΩ εναν ΑΡΙΣΤΕΡΟ που να μην ειναι παμπλουτος οπως εδω της περιοχης μου και να κανει αφαιμαξη απ τον ιδρωτα του απλου αγροτη..( τα κοκκαλα του ΜΑΡΞ τριζουν) ΘΕΛΩ και τον εαυτο μου ΜΑΧΙΜΟ να δουλευω αξιοπρεπως για να επιβιώσω να βαζω και το υστερημα μου αν χρειαστει για εναν καλο σκοπο..αλλα ΘΕΛΩ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ολων των χρωματων και των αποχρωσεων να βαλουν βαθια το χερι στην τσεπη..οπως και οι παρατρεχαμενοι τους μεσα στη ΒΟΥΛΗ και να βοηθησουν με ΠΡΑΞΕΙΣ αυτο που δημιουργησαν ολοι αυτοι που δεν αντεξαν τον πειρασμο κι εβαλαν χερι στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΘΕΛΩ επίσης να μην υπάρχει ιχνος βιας και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην ελληνικη επικρατεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΤΑΝ υπαρχει ζορι να φτανουμε στα άκρα..δεν ειναι δυνατον να αφηνουμε την πολιτικη και τους εκπροσωπους της να μας τρομοκρατουν και να συρουν τη ζωη μας στα βαραθρα.

ΘΕΛΩ οι Ελληνες να θυμηθουν αυτο που ηταν και να το στηριξουν με ΨΥΧΗ.

ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΑ..; ΕΑΝ δεν τα δω ηρεμα και απλα να συντελουνται δεν ξαναψηφιζω....και θα δακρυζω συνεχως για την ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ αιμορραγει.

Καλη και η Σιωπή...αλλα στο βαρυ Χειμωνα των καιρων στον ανεμο αρεσει να σκεφτεται βοερά.!!

Την Καλησπέρα και την αγάπη μου.:))